ic-nowegian ic-english

${info.title}

Miljøvennlig skytetrening med elektroniske skiver og kulefanger, tilpasset skiskyting

Miljøvennlig skytetrening

Bærum skiklubb og IL Jardar sitt skiskytteranlegg; Vestmarka ski- og skiskytteranlegg er antakelig Norges mest miljøvennlige anlegg. Elektroniske skiver fra Megalink med kulefangere fra Obsima Technology AS sørger for at prosjektiler samles, og man hindrer utslipp til nærmiljøet.

Fler medier har stilt spørsmål rundt utslipp fra skyting. I en nyhetssak i NRK tas problematikken rundt blyforbud og skiskyting opp, og løsningen Bærum skiklubb har valgt presenteres som en mulig løsning på dette problemet.

https://www.nrk.no/sport/elektroniske-skyteblinker-kan-redde-skiskyting-1.14798105

Kulefangerne Obsima Technology har utviklet i samarbeid med Bærum skiklubb har lang levetid og vedlikeholdet kan utføres av brukere av banen. Prosjektiler kan gjennvinnes, og man reduserer utslipp til nærmiljøet.

«Den viktigste miljøforbedringen er antagelig investering i elektroniske skyteskiver med lukkede kulefangere på baksiden i stedet for et tradisjonelt anlegg der kulene treffer en metallplate, splintres og fragmenter blir liggende på bakken foran blinkene.» sier Liv Stensaker, prosjektleder for anlegget.

Om Vestmarka ski- og skiskytteranlegg

20 elektroniske blinker med kulefang. Foruten ski- og skiskytterstadion omfatter anlegget, dam og kunstsnøanlegg som gjør det mulig å legge snø på stadion og 2,3 km med løyper. Videre er det bygd ei skibru over Vestmarkveien for å sikre en planfri kryssing mellom løypene nord og syd for veien. I alt har anlegget kostet nærmere kr 21 millioner inkludert mva. Dette sikrer gode muligheter for å trene langrenn og skiskyting for barn og unge tilknyttet Jardar og Bærums Skiklubb.

30.11.2022

Evenes valgte MR Targets

Evenes har nå markedets mest moderne løpende elgbane på sin skytebane på Evenes. Kombinasjonen MR 8000 og Megalink sin 3U650-skive sikrer stabil drift og enkelt vedlikehold.

30.11.2022

Ny distribusjonsavtale - Fireblast

Fireblast har dedikert de siste 25 årene til realistisk å gjenskape en rekke scenarier med sikkerhet og kvalitet som en prioritet i alle våre design.

25.11.2022

Ny distribusjonsavtale - Continest

Continest Technologies er et Ungarsk privateid ingeniør- og produksjonsselskap, som jobber med å levere bærekraftige, fleksible og innovative containerbaserte løsninger.

08.11.2022

Ny distribusjonsavtale - Rolatube

Rolatube produserer og utvikler kompakte, robuste og lette mast systemer som er lette å transportere og sette opp.

08.11.2022

Ny distribusjonsavtale - BATS Wireless

BATS Wireless er en produsent og utvikler av smarte antenne systemer som stabiliserer, optimaliserer og sporer kommunikasjons linker mellom punkter.

15.08.2022

CRFS BLOG

Les om den nye RFeye SenS Remote i denne blogen fra CRFS.

16.05.2022

Ny distribusjonsavtale - Viper training system

Obsima og Dann development Ltd har signert avtale om salg av Viper training software.

22.04.2022

Kvartalsoppdatering CRFS

Nyheter fra CRFS innen 3D geolokalisering av fly og droner

18.01.2022

Messer og konferanser 2022

Vi er på farten i 2022. Vi ser fram imot ditt besøk!

13.12.2021

FALCON expanded beam connector blir enda raskere

Les mer om Micropol`s oppgraderte FALCON konnektor

HURTIGTILGANG Taktisk Elektronikk
HURTIGTILGANG Service og Support
HURTIGTILGANG Skyte og Øvingsanlegg